Ana Sayfa Tasarım Yazılımlarından Google Tablolara anlık çeviri desteği geldi!

Google Tablolara anlık çeviri desteği geldi!

0
Google Tablolara anlık çeviri desteği geldi!

Google E-Tablolar uygulaması ile de aynı Microsoft Excel’de olduğu gibi elektronik tablolar oluşturabilmenizi ve yine başkalarıyla bu tablolar üzerinde ortak çalışmalar yapabilme olanağı sunmaktadır.

Google online dokümanlar olarak geliştirdiği uygulamalarına yeni özellikler eklemeye devam ediyor.  

Google tarafından özel olarak geliştirilen Google e-tablolar artık çok daha kullanışlı. Konu ile ilgili paylaşılan son bilgilerde otomatik çeviri özelliğinin komut olarak desteklendiği ve kullanıcıların artık tablolarda yer verdiği metinleri bu komutlar sayesinde otomatik olarak çeviri yapabileceği ifade edildi.

Google E-Tablolar otomatik çeviri sistemi nasıl çalışıyor?

Paylaşılan bu bilgiler ile birlikte Google e-tablolar uygulamasının çok daha etkin bir hale geldiği görülürken aynı zamanda mevcut özellikler için detaylı paylaşımlar da yapılmış durumda. Dokümanlar sayfasında kullanıcıların sütunları kullanarak basit bir Excel formülü yazması ile aktif hale gelen bu çeviri istenilen sütün ve satırlardaki verilerin istenilen sütün ve satırlardaki alanlara çeviri yapılarak yazılmasını sağlıyor. Nasıl çalıştığını anlamak için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Mevcut özellik Google Translate servisi üzerinden hizmet verdiği için Google Translate’te yer alan tüm diller arasında kolay bir şekilde çeviri yapılabiliyor. Bu açıdan kullanıcıların ek bir işlem yapmasına gerek kalmadan mevcut çeviri özelliğini komut kullanarak uygulayabilmesi mümkün. Pek çok farklı çalışmaya imkan sağlayacak durumda olan çeviri desteği, kuşkusuz Google tablolar için yeni bir dönemin habercisi. Kullanıcıların bu yeni özelliği kullanabilmesi adına formül kısmında kullanması gereken formül ise şöyle:,

=GOOGLETRANSLATE(Text;”Kaynak Dil”;”Hedef Dil”)

  • metin – Çevrilecek metin.
    • metin değeri, tırnak işaretleri arasında verilmeli veya ilgili metni içeren bir hücreye başvuru olmalıdır.
  • kaynak_dil – [ İSTEĞE BAĞLI – varsayılan olarak "auto" ] – Kaynak dilin iki harfli dil kodu; ör. İngilizce için “en” veya Türkçe için “tr”; ayrıca dilin otomatik olarak algılanması için “auto” kullanılır.
    • kaynak_dil atlanırsa hedef_dil de atlanmalıdır.
  • hedef_dil – [ İSTEĞE BAĞLI – varsayılan olarak sistem dili ] – Hedef dilin iki harfli dil kodu; ör. İngilizce için “en” veya Türkçe için “tr”.

GOOGLETRANSLATE("Hello World","en","tr")

GOOGLETRANSLATE(A2;B2;C2)

GOOGLETRANSLATE(A2)

Burada önemli detay, her dil için Google tarafından kullanılan kısaltmaların bilinmesi. Bazı diller için kısaltmalar ise şöyle;

Google tarafından resmi olarak Android platformunda Google Dokümanlar ve Google E-Tablolar, iOS platformunda da Google Docs ve Google Sheets adlarıyla yayınlanan uygulamaları yukarıdaki bağlantılara tıklayarak mobil cihazlarınıza indirebilirsiniz.

Haber Kaynağı : Google Blog,

Önceki İçerik Türklerin Tarih Boyunca Kullandığı Alfabeler
Sonraki İçerik Hadi Gel Freelance çalışalım!
30 yılı aşmış bir çalışma temposu içinde masaüstü yayıncılık, grafik tasarım, matbaa, renk ayrımı alanlarında çalışmalar yürüttüm. Bir çok matbaaya, reklam ajansına, desinatörlere, şirketlere Adobe Programları, Baskı öncesi hazırlık, yayıncılık, ve pdf konulu eğitimler verdim. Kurucusu olduğum Kırmızı Tasarım Ltd. Şirketi bünyesinde yayın hayatını iki yıl boyunca devam ettiren ve minimum 80 sayfa hazırlanarak sadece yetkin ağızlardan sağlıkla ilgili bilgilere yer veren Kırmızı Çocuk Aile Sağlığı Dergisi’nin imtiyaz sahipliğini ve sanat yönetmenliğini yaptım. Halen Masaüstü yayıncılık, dijital medya ve fotoğrafçılık alanlarında freelance çalışmalar üstlendiğim gibi fotoğraf, tekstil ve grafik mesleği ile ilgili konulara ilişkin program eğitimleri vermekteyim.