Dijital reklam sektöründe sıklıkla kullanılan bu baskı tekniğini kısaca açıklayalım; Uv baskı mürekkebin; kağıt, yapışkan malzeme, kaplama, alüminyum veya akrilik malzemeye çarpar çarpmaz ultraviyole ışınları tarafından hızlıca kurutularak oluşturulan baskı türüne denilmektedir. Uv baskı yazıcı ile uyum sağlaması suretiyle her yüzeye uygulanabilir bir baskı yöntemidir.

 UV baskı sayesinde boyaların kuruma süresi 1 saniyenin altında gerçekleşir.

Teknolojinin ulaştığı her alan gibi dijital baskı alanında da en çok tercih edilen reklam çözümlerinden biridir. Bu baskı türü kurması zor olan tüm baskıların kısa sürede kuruyarak hazır hale gelmesini sağlar. Uygulama yapılan baskının güneş ışınlarından ve olumsuz hava koşullarından korunmasını sağlayarak uzun ömürlü bir kullanım sağlar.  Baskı renginin tam istenilen renkte tutulması için en iyi sonuçları veren uv baskı dayanıklı olması ve renk tasarımı konusunda net olması bakımından büyük avantajlar sunar.

UV baskı veya ultraviyole baskının kendine özgü bir süreci vardır. Geleneksel solvent bazlı mürekkeplerin aksine UV baskıda, ultraviyole ışıklar yardımıyla özel UV mürekkepleri kullanılır. Solvent bazlı mürekkeplerde kağıt mürekkebi emerken, çözücüler havada buharlaşır. UV baskının geleneksel baskıya göre birçok avantajı bulunmaktadır.

Kısaca avantajlarından bahsedecek olursak;

  • uv baskı dayanıklı ve esnektir
  • hızlı kuruma sürecine sahiptir
  • yüksek baskı kalitesine sahiptir

Kurumasının zaman aldığı baskı çeşitlerinde uv baskı yöntemini tercih etmek işlerinizi kısa sürede çözmenize yarayacaktır. Dijital baskı reklam çözümleri ile marka bilinirliğiniz artacak hedef kitlenize hemen erişebileceksiniz.

Uv Baskı Kullanım Alanları Nerelerdir?

UV baskı, çok çeşitli kullanım alanı olması ve pek çok farklı yüzeye uygulanabilir olması sebebiyle tercih edilir. UV baskının kullanım alanları ise şöyle sıralanabilir:

  • Cam yüzeyler
  • Ahşap yüzeyler
  • Seramik & taş yüzeyler
  • Pleksi yüzeyler
  • Telefon veya tablet gibi elektronik eşya yüzeyleri
  • Etiket yüzeyi

Yukarıda belirtilen tüm düz yüzeylerde UV baskı kullanılır ve bu yüzeylere sahip tüm ürünlerde de UV baskı tekniği kullanılabilir. Bu kadar çeşitli bir kullanım alanına sahip olduğu için UV baskı, dekorasyondan reklam sektörüne, inşaat sektöründen otomotiv sektörüne kadar pek çok alanda kullanılır.